×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cu ce putem înlocui sarea atunci când preparăm diferite feluri de mâncare

07 Mar 2019   •   23:40
Cu ce putem înlocui sarea atunci când preparăm diferite feluri de mâncare 132
Foto: pexels.com

Nutriționistul american Gavin Pritchard este de părere că un adaos de ierburi ne permite să scădem automat cantitatea de sare din bucate, fără a modifică din savoarea lor. Această nu înseamnă însă că putem adaugă condimente cum ar fi oregano, busuioc sau pătrunjel cât încape.

Așadar, ierburile uscate se adugă la începutul preparării mâncării, iar cele proaspete se împart în două grămăjoare: una mică se adaugă la început, iar restul la final. Pentru un gust mai pronunțat, se poate adaugă vin sau suc de roșii, în funcție de mâncarea preparată.

Cantitatea de sare recomandată zilnic este de aproximativ 2 grame, adică o linguriță. În cazul persoanelor cu vârste peste 50 de ani sau pentru cei care suferă deja de hipertensiune arterială, insuficientă cardiacă congestiva, boală cronică de rinichi, diabet zaharat sau osteoporoză, aportul de sare ar trebui să se limiteze la doar 1,5 grame/zi, potrivit sanatate.bzi.ro.


sati