×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre o „super-brânză”: Mult timp, a fost considerată de mâna a doua

de S.T.   •   08 Oct 2019   •   16:28
Nutriționistul Mihaela Bilic, despre o „super-brânză”: Mult timp, a fost considerată de mâna a doua 534
Foto: pixabay.com

Nutriționistul Mihaela Bilic a scris pe Instagram despre o „super-brânză”.

„Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză?
Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, brânză de vaci). O știți și voi cu siguranță dacă ați făcut măcar i dată brânză proaspătă acasă. Lichidul gălbui care rămâne și pe care de obicei îl aruncăm se numește zer. Acest zer conține în principal apă și proteine din lapte, dar nu are niciun strop de grăsime? Pe vremuri era folosit pentru hrănirea altor animale din gospodărie (porci, oi), sau din el se făcea urdă.
Mult timp urda a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua, fără gustul și savoarea pe care le are telemeaua. Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda pare a fi în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt acum la modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc?
In funcție de producător și de cât e de bine scursă, urda poate fi fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. Varianta italienească se numește ricotta și este de departe o bunătate de brânză? gustați și îmi veți da dreptate: e untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și frunze și toamnă”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Provocarea 100%@Ziua 45: Ricotta, adică urdă? Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză? Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, brânză de vaci). O știți și voi cu siguranță dacă ați făcut măcar i dată brânză proaspătă acasă. Lichidul gălbui care rămâne și pe care de obicei îl aruncăm se numește zer. Acest zer conține în principal apă și proteine din lapte, dar nu are niciun strop de grăsime? Pe vremuri era folosit pentru hrănirea altor animale din gospodărie (porci, oi), sau din el se făcea urdă. Mult timp urda a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua, fără gustul și savoarea pe care le are telemeaua. Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda pare a fi în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt acum la modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc? In funcție de producător și de cât e de bine scursă, urda poate fi fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. Varianta italienească se numește ricotta și este de departe o bunătate de brânză? gustați și îmi veți da dreptate: e untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și frunze și toamnă...???

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on


credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati