Antena 3 CNN Life Cum se făceau frumoase Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor, fără să apeleze la operații? Metoda poți să o aplici și tu, azi

Cum se făceau frumoase Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor, fără să apeleze la operații? Metoda poți să o aplici și tu, azi

Cum se făceau frumoase Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor, fără să apeleze la operații? Metoda poți să o aplici și tu, azi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Dec 2016   •   12:03

Multe femei care se confruntă cu problema neplăcută a părului de pe față, sau mai bine zis a pufului, aleg să se radă acasă. 

În caz că nu știați, Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor au apelat și ele la această metodă. Celebrele actrițe nu plecau în concediu fără aparatul de ras, fiind convinse că fără părul de pe față, se puteau machia mai bine.

Specialiștii spun că dermaplaningul - îndepărtarea pufului de pe față cu ajutorul lamei de ras - ajută și la exfoliere, adică la îndepărtarea celulelor moarte de pe față, făcând astfel chipul să pară mai luminos.

Care sunt avantajele atunci când vă radeți pe față și la ce trebuie să fiți atente

Crește părul mai repede și mai gros după ce te razi pe față?

Probabil vă gândiți că odată ce v-ați ras pe față, părul va crește mai des, iar firul se va îngroșa.

”Părul nu va crește mai gros sau mai rapid. Dacă vă radeți pe față, numărul foliculilor de păr nu se va înmulți și nici rata de creștere a părului nu se va mări”, susține dr. Debbie Palmer, co-fondator al Asociației de Dermatologie din New York, potrivit huffingtonpost.com.

În privința aparatului de ras pe care îl puteți folosi, doctorul Palmer spune că ea le recomandă pe cele electrice sau cu baterii.

După ce vă radeți, trebuie să așteptați cel puțin o oră, dacă doriți să aplicați orice fel de cremă sau să vă machiați.

Dermaplaningul este o metodă de exfoliere echivalentă ca rezultate cu microdermoabraziunea sau peelingul chimic superficial. Acest tip de exfoliere este fin, nu afectează pH-ul pielii, iar lama folosită la dermaplaning este diferită de lama obişnuită.

×
Subiecte în articol: ras
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close