Antena 3 CNN Life De ce stau însoțitorii de zbor cu mâinile sub coapse la decolare și aterizare. Poziția nu este întâmplătoare

De ce stau însoțitorii de zbor cu mâinile sub coapse la decolare și aterizare. Poziția nu este întâmplătoare

Membrii echipajului de cabină pot fi văzuți, atât la decolare cât și la aterizare, stând cu mâinile sub coapse. Acesta însă nu este un lucru întâmplător, ci o poziție impusă, pe care fiecare membru trebuie să o respecte.

De ce stau însoțitorii de zbor cu mâinile sub coapse la decolare și aterizare. Poziția nu este întâmplătoare
Sursa foto: Jupiterimages Getty Images
de Laura Dinu    |    30 Noi 2023   •   12:35

Însoțitorii de zbor au multe reguli pe care trebuie să le urmeze pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor lor.

Unul dintre obiceiurile mai puțin obișnuite pe care călătorii le-au observat la diferite companii aeriene este faptul că însoțitorii de bord își așează mâinile sub coapse în timpul decolării și aterizării.

De ce însoțitorii de bord își pun mâinile sub ei

Această poziție nu este obligatorie doar la decolare și aterizare, ci și în timpul turbulențelor severe, în care sunt obligați să se așeze, să se asigure cu centura, și să ia poziția de siguranță.

Iar răspunsul este simplu: aceștia își poziționează mâinile sub coapse și stau cu tălpile lipite de podea pentru siguranță.

Acest lucru le permite să fie pregătiți pentru orice turbulență severă în timpul decolării și aterizării și îi ajută să își mențină echilibrul și stabilitatea în timpul oricăror mișcări puternice ale aeronavei în timp ce se află în aer.

Această poziție permite copului să stea rigid și restricționează mișcarea membrelor și a coloanei vertebrale, scrie thesun.co.uk.

Deși companiile aeriene nu au reglementări sau politici specifice care să impună însoțitorilor de bord să stea cu mâinile sub coapse, toate ghidurile de siguranță recomandă acest lucru.

×
Subiecte în articol: insotitor zbor avion
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close