Antena 3 Life Efectele negative ale selfie-urilor. Psiholog: „Uneori, poate fi un strigăt de ajutor“ 

Efectele negative ale selfie-urilor. Psiholog: „Uneori, poate fi un strigăt de ajutor“ 

06 Feb 2019   •   20:06
Efectele negative ale selfie-urilor. Psiholog: „Uneori, poate fi un strigăt de ajutor“ 
Sursa foto: Foto: pexels.com

Psihologul Lenke Iuhoş dezvăluie efectele negative ale selfie-ului şi explică modul în care acesta influenţează viaţa socială şi percepţia despre sine. 

Printre cei care postează o mulţime de selfie-uri există un număr mai mare de personalităţi narcisiste, adică extrem de auto-iubitoare şi auto-centrate, dar şi indivizi care prezintă trăsături psihopatice, care tind să acţioneze impulsiv, fără empatie. 

Selfie-ul oferă o oportunitate de neegalat de a observa strigătul adolescenţilor. Mulţi tineri încearcă să atragă atenţia asupra lor prin poze bine alese, deoarece nu sunt în măsură să facă acest lucru în viaţa reală. Dintr-o poză se pot extrage multe informaţii, care prin vorbe nu se pot spune – poziţia, haine, locaţie, etc. 

Cu toate acestea, selfie-urile obsesiv-compulsive – câte 3-4-10 pe zi – sunt adevărate strigăte de ajutor, iar părinţii trebuie să fie foarte atenţi la aceste comportamente disfuncţionale, deoarece lipsa de acceptare socială poate genera şi stări serioase de depresie, potrivit viata-libera.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close