Antena 3 Life Experiment uimitor în China: O femeia a fost scufundată în 2000 de litrii de azot lichid

Experiment uimitor în China: O femeia a fost scufundată în 2000 de litrii de azot lichid

23 Aug 2017   •   09:50
Experiment uimitor în China: O femeia a fost scufundată în 2000 de litrii de azot lichid Foto: Pixabay.com

În China, un om a fost criogenat pentru prima dată. Zhan Wenlian, o femeie care a murit de cancer la plămâni la vârsta de 49 de ani, a fost îngheţată cu ajutorul tehnicii criogenice, după ce soţul său, Gui Junmin, a fost de acord să doneze ştiinţei corpul soţiei defuncte.

Procedura, care implică scufundarea corpului în 2.000 de litri de azot lichid, a fost realizată la Yinfeng Biological Group din Jinan, scrie Futurism.

Potrivit Descopera.ro, aspectul central al reuşitei criogeniei este sincronizarea. Corpul decedatului trebuie îngheţat prin criogenie imediat după ce inima se opreşte. Există o diferenţă esenţială între „îngheţare” şi criogenie, întrucât prima procedură duce la formarea cristalelor de gheaţă care afectează celulele ţesutului, pe când o îngheţare bruscă nu permite cristalizarea apei. Criogenia mai presupune şi adăugarea unor conservanţi precum glicerolul şi propandiolul pentru a menţine corpul în starea iniţială.

Scopul ultim al conservării prin criogenie este acela că într-o bună zi va exista posibilitatea de a reînvia corpurile. De asemenea, experţii pleacă de la premiza că moartea este mai degrabă un proces şi nu un eveniment, premiză întărită de existenţa morţii clinice, în care pacienţii pot fi readuşi la viaţă după ce inima a încetat să bată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close