Antena 3 CNN Life EXTRAVAGANŢĂ. Ioan Niculae are elefant împăiat de 90.000 de dolari

EXTRAVAGANŢĂ. Ioan Niculae are elefant împăiat de 90.000 de dolari

EXTRAVAGANŢĂ. Ioan Niculae are elefant împăiat de 90.000 de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Noi 2014   •   15:35

Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant, în februarie. Afaceristul a dat alţi 50.000 de dolari pentru a-l împăia şi transfera din Africa de Sud în Europa, cu vaporul, relatează cotidianul sud-african Sunday Times, în ediţia electronică.

Pentru a-şi duce proiectul la bun sfârşit, miliardarul român a apelat la serviciile uneia dintre cele mai cunoscute firme de taxidermie din lume.


Proiectul este însă unul foarte delicat, iar împăierea a durat aproximativ şapte luni.
 
Din cauza mărimii elefantului, trofeul este susţinut în prezent de un cadru de lemn, iar fildeşii au fost înlocuiţi cu replici din fibră de sticlă. Colţii originali vor ajunge cel mai probabil pe un perete al casei lui Ioan Niculae. Iar aceasta nu a fost singura problemă cu care s-au confruntat taxidermiştii sud-africani.
 
Livrarea a fost întârziată pentru că, pe lângă elefant, Niculae a vrut ca şi alte animale să fie împăiate. În total, este vorba despre 19 trofee, care vor fi îmbarcate pe un vapor. Costul total al împăierii animalelor a fost de peste 83.000 de dolari, pe lângă transport, care costă aproximativ 24.000 de dolari.
 
 
 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close