Antena 3 CNN Life 3 gesturi sănătoase pe care orice persoană trebuie să le facă

3 gesturi sănătoase pe care orice persoană trebuie să le facă

Faptul că un stil de viață sănătos aduce beneficii atât din punct de vedere fizic, cât și psihic nu reprezintă un subiect nou. Cu cât alimentația este mai sănătoasă, activitatea fizică este realizată regulat, iar recomandările medicilor sunt mai bine respectate, cu atât riscul apariției afecțiunilor organismului va fi mai mic, nivelul de energie va fi mai ridicat și starea emoțională va fi una echilibrată.

3 gesturi sănătoase pe care orice persoană trebuie să le facă
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    27 Aug 2020   •   18:00

Tocmai pentru că există numeroase informații despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, am pregătit o listă cu 3 dintre cele mai importante gesturi pe care orice persoană trebuie să le facă pentru a se putea bucura de beneficiile unei vieți echilibrate.

  1. Vizitele periodice la medic

În primul rând, este necesar să nu neglijăm vizitele periodice la medic. Deși cele mai multe persoane consideră că trebuie să meargă la medic doar atunci când se confruntă cu o problemă, este extrem de important să te prezinți în cabinetul specialistului regulat. De ce ? Pentru că în acest fel nu vei ajunge în situațiile în care să te confrunți cu diverse simptome ale afecțiunilor ce pot apărea de-a lungul timpului.

Fie că vorbim despre vizitele la medicul de familie, la medicul cardiolog sau la medicul stomatolog, toate acestea reprezintă un pas important pentru prevenția diferitelor afecțiuni și pentru sănătatea generală a organismului. Atât în București, cât și în țară există clinici specializate pentru fiecare ramură a medicinei astfel încât poți apela cu încredere la echipe de medici specialiști care îți pot recomanda cele mai potrivite sfaturi. Atunci când afecțiunile sunt descoperite în stadiu incipient, tratamentul necesar acestora este mult mai simplu și nu necesită intervenții complexe și costisitoare.

Pentru a te putea bucura cât mai mult timp de sănătatea organismului tău nu uita să mergi cel puțin odată pe an la medicul tău de familie, să realizezi analizele de sânge uzuale și să te prezinți în cabinetul stomatologic la fiecare 6 luni pentru igienizările profesionale care te vor ajuta să diminuezi riscurile apariției afecțiunilor orale.

  1. Alimentație sănătoasă

Cine nu a auzit măcar o dată de viață despre cât de importante sunt fructele și legumele pentru menținerea sănătății? Deși pare un subiect dezbătut fără încetare și mai degrabă potrivit persoanelor care își doresc să piardă kilogramele în plus, acesta reprezintă, de fapt, secretul unei vieți echilibrate, a unui organism sănătos și plin de energie. Atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă este important să nu ne raportăm la aceasta precum la un plan alimentar pe care o să îl urmăm doar o anumită perioadă de timp.

O alimentație sănătoasă nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la toate preparatele tale preferate sau la micile bucurii dulci. Așa cum explică specialiștii de la  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, un plan alimentar sănătos va include o varietate de alimentate și în nici un caz nu te va face să te simți privat de ceea ce îți aduce bucurie. Atunci când un preparat conține o varietate de culori datorită fructelor și legumelor proaspete și pline de vitamine, fibre și minerale acesta reprezintă cu siguranță un impuls pentru recăpătarea energiei.

De asemenea, nu trebuie să te gândești că o alimentație sănătoasă înseamnă doar consumul fructelor și a legumelor. Este foarte important ca pentru sănătatea organismului să consumi cereale integrale, produse lactate, carne slabă, pește, ouă, nuci etc. Alimentația sănătoasă înseamnă un adevărat echilibru. Tocmai de aceea este important să consumi și alimentele preferate, chiar dacă sunt bogate în calorii, grăsimi sau zaharuri adăugate. Secretul este să le consumi o singură dată pe săptămână sau la o perioadă mai lungă de timp și să le echilibrezi cu alimente mai sănătoase, dar și cu mai multă activitate fizică.

  1. Sportul regulat

Activitatea fizică realizată regulat nu doar că te va ajuta să echilibrezi perioadele în care consumi mai multe alimente bogate în calorii și să îți ții sub control greutatea, ci îți va oferi siguranța că întregul tău organism este sănătos. Mai mult decât atât, sportul realizat regulat va îmbunătăți bunăstarea și calitatea generală a vieții. Activitatea fizică regulată poate ameliora stresul, anxietatea, depresia și chiar furia.

A face sport regulat înseamnă o tensiune arterială bună, un nivel echilibrat al colesterolului, o circulație a sângelui sănătoasă și o greutate corporală ținută sub control. Alte beneficii ale sportului sunt: nivelul crescut de energie, buna gestionarea a stresului și a tensiunii, atitudinea și perspectiva pozitivă, somnul odihnitor și liniștit, dar și îmbunătățirea imaginii și încrederii de sine.

Pune sănătatea pe primul loc și alege să previi afecțiunile organismului în loc să le tratezi. Respectând aceste 3 gesturi sănătoase îți va fi mai ușor să îți menții corpul sănătos și să te simți mai fericit și mai încrezător în propria persoană.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close