Antena 3 CNN Life Incredibil! Ce pun unii români în țuică pentru a alunga răceala și gripa

Incredibil! Ce pun unii români în țuică pentru a alunga răceala și gripa

Este perioada răcelilor, iar românii care se feresc să ia pastile cu pumnul, încearcă leacurile moștenite de la părinți și bunici. Printre acestea se află și banala țuică fiartă.

Incredibil! Ce pun unii români în țuică pentru a alunga răceala și gripa
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Feb 2020   •   17:39

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni,cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 - 150 ml).

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Există două metode de a fierbe ţuica:

- se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.

- se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.

×
Subiecte în articol: reteta tuica fiarta tuica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close