Antena 3 CNN Life Cum îți poți înmulți orhideea cu o legumă pe care toți oamenii o au în casă

Cum îți poți înmulți orhideea cu o legumă pe care toți oamenii o au în casă

Vrei să ai mai multe orhidee dar bugetul nu îți permite? Iată o metodă prin care se pot înmulți florile cu ajutorul unei legume cheie.

Cum îți poți înmulți orhideea cu o legumă pe care toți oamenii o au în casă
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    20 Mai 2023   •   14:00

Aproape toate gospodăriile au măcar o orhidee la pervazul ferestrei. Orhideele sunt flori frumoase și exotice, foarte apreciate atât de grădinari, cât și de pasionații de flori. Au devenit populare pentru modul simplu de întreținere și durata îndelungată în care sunt înflorite. 

Orhideele pot fi înmulțite prin mai multe variante, totuși există și o metodă simplă, pe care o poate face orice om acasă, fără prea mult ingrediente sau efort. Cel mai important este să ai un cartof. 

Iată cum să îți înmulțești orhideele la tine acasă cu ajutorul cartofilor

Pentru început, va trebui să selectați o plantă de orhidee sănătoasă pe care doriți să o înmulțiți. Căutați o plantă de orhidee matură, cu rădăcini puternice.

Ulterior, ne vom ajuta de o foarfecă și vom tăia cu grijă tulpina de orhidee chiar deasupra unui nod. Un nod este un punct de pe tulpină de unde iese o frunză sau un boboc floral. Asigurați-vă că lăsați cel puțin un nod pe tulpina de orhidee pentru ca noua plantă să crească.

Luați cartoful proaspăt. Cu un cuțit, faceți o mică gaură în el, dar suficient de mare pentru a găzdui capătul tăiat al tulpinii de orhidee.Introduceți ușor capătul tulpinii de orhidee în orificiul din cartof. Asigurați-vă că nodul este acoperit cu cartof și că tulpina este fixată. 

Un alt pas extrem de important este utilizarea ghimbirului. Umpleți un vas cu un amestec de apă și câteva bucăți de ghimbir. Puneți cartoful cu tulpina de orhidee atașată deasupra amestecului, cu cartoful parțial îngropat în amestec. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Așezați ghiveciul într-un mediu cald și umed, dar să nu exagerați cu apa pentru că astfel, rădăcina poate putrezi. 

În maxim o săptămâna, orhideea va avea frunze noi, moment în care o putem muta într-un ghiveci cu pământ speciale pentru astfel de flori.

×
Subiecte în articol: înmulțire orhidee
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close