Antena 3 Life Mihaela Bilic explică de ce este bine ca, lângă salata de roșii cu brânză, să mâncăm și pâine: ”Altfel, e grav pentru siluetă!”

Mihaela Bilic explică de ce este bine ca, lângă salata de roșii cu brânză, să mâncăm și pâine: ”Altfel, e grav pentru siluetă!”

de Laura Dinu    |    15 Iun 2021   •   09:29
Mihaela Bilic explică de ce este bine ca, lângă salata de roșii cu brânză, să mâncăm și pâine: ”Altfel, e grav pentru siluetă!”
Sursa foto: pixabay

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, susține că salata de roșii trebuie mâncată neaparat alături de o felie de pâine.

„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic.

Medicul susține că, în ceea ce privește salata de roșii, aceasta poate fi o mâncare sănătoasă. Depinde însă de cantitatea de ulei și de brânză adăugată în salată. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a mai spus Mihaela Bilic.

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.

„Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a mai spus Bilic, potrivit Digi24.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic
Parteneri
x close