Antena 3 CNN Life Pandora renunţă la diamantele naturale

Pandora renunţă la diamantele naturale

Compania daneză de bijuterii Pandora a anunțat că va renunța la diamantele extrase din mine pentru a comercializa produse mai etice, la un an după ce a ales să utilizeze doar aur și argint reciclate până în 2025.

Pandora renunţă la diamantele naturale
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2021   •   21:50

Compania producătoare de bijuterii Pandora a anunţat că nu va mai vinde diamante naturale.

În schimb, compania daneză se va orienta exclusiv spre pietrele preţioase produse în laborator, atât pentru a reduce impactul exploatărilor miniere asupra mediului cât şi pentru a evita finanţarea diverselor conflicte prin traficul de diamante.

Directorul executiv al Pandora a declarat că aceasta este abordarea corectă din punct de vedere al sustenabilităţii companiei.

Pandora a anunțat, marți, prima colecție de bijuterii la care au fost folosite doar diamante create în laborator. Potrivit unui anunț al companiei, acestea au toate caracteristicile diamentelor formate natural, dar cu avantajul de a fi mai ieftine.

"Diamantele nu sunt doar eterne, sunt şi pentru toată lumea", a afirmat directorul executiv al Pandora, Alexander Lacik, scrie The Guardian

Prima colecție Pandora care folosește diamante produse în laborator, prezentată marți, va fi mai întâi lansată în Marea Britanie, înainte de lansarea sa la nivel global anul viitor.
 

×
Subiecte în articol: pandora diamante
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close