Antena 3 CNN Life Unul din ”părinții” Strumpfilor, Pascal Garray, a murit

Unul din ”părinții” Strumpfilor, Pascal Garray, a murit

Unul din ”părinții” Strumpfilor, Pascal Garray, a murit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    17 Ian 2017   •   17:26

Desenatorul belgian Pascal Garray, unul din creatorii piticilor albaştri Strumpfi, a murit marţi la 51 de ani, a anunţat editura Le Lombard, într-un comunicat citat de AFP. 

Originar din Liege (Belgique), Pascal Garray s-a alăturat Studioului Peyo (studioul lui Pierre Culliford, alias Peyo, "părintele" Strumpfilor) în 1990. Timp de zece ani el a desenat pentru Peyo celebrele figuri ale piticilor albaştri cu pantalonaşi şi fesuri albe, înainte ca Peyo să-i ceară să relanseze seria "Benoît Brisefer". 

După dispariţia lui Peyo, în 1992, Pascal Garray desenează şi scrie scenariul aventurilor noului personaj, Benoît Brisefer, un băieţel cu şapcă dotat cu puteri supranaturale, pe care însă le pierde când este răcit. 

De-a lungul a 26 de ani de carieră, Pascal Garray a colaborat la 17 albume ale celebrilor Strumpfi şi la șapte albume cu aventurile lui Benoît Brisefer. 

"Familia studioului Peyo şi colaboratorii săi deplâng dispariţia unui desenator de talent şi unui prieten de o simplitate şi o căldură de neînlocuit", notează în comunicat editura Le Lombard.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close