Antena 3 CNN Life Medicii explică: epilarea definitivă este sau nu pentru totdeauna? Ce trebuie să facem înainte de o astfel de procedură

Medicii explică: epilarea definitivă este sau nu pentru totdeauna? Ce trebuie să facem înainte de o astfel de procedură

Vine primăvara şi foarte multe domişoare se gândesc să îşi facă o epilare definitivă. Doctorul Valentin Răducanu ne spune în ce constă această procedură, care sunt riscurile şi beneficiile.

Medicii explică: epilarea definitivă este sau nu pentru totdeauna? Ce trebuie să facem înainte de o astfel de procedură
de Andreea Cigolea    |    11 Feb 2021   •   11:00

''În principiu, este o epilare de lungă durată. Nu există epilare definitivă. Există o epilare prelungită care poate dura până la un an de zile. După executarea unor numere de şedinţe, pacientul în cauză se întoarce o dată sau maxim de două ori pe an pentru întreţinere şi pentru menţinerea rezultatului. 

Doare sau nu epilarea cu laser?

Depinde foarte mult de tipul de piele pe care îl avem. Cu cât pielea este mai închisă la culoare, cu atât pacientul simte un ușor disconfort. Vestea bună este că aparatul de epilare, capul înghețat la -10 grade înaintea pornirii lasărului acesta amorţeşte oarecum zona tratată şi nu simte durerea.

Cum se realizează epilarea definitivă

Piaţa internaţională există trei tehnologii de epilare cu laser. Sunt mai multe tipuri de laser, mai multe lungimi de undă, astfel putem face o epilare şi la o piele bronzată sau extrem de bronzată cu un anumit tip de laser şi totodată putem face şi la o piele foarte albă cu alt tip de laser. Cele mai performante aparate sunt cele ce folosesc cele trei lungimi de undă simultan, adică YAG, diodă si Alexandrite, toate incorporate într-un singur cap. Având această tehnologie cu aceste trei lungimi de undă acoperim o foare mare marjă de persoane.

Putem sta la soare după epilarea definitivă

În principiu, da. Pacienţii se pot expune la soare după trei şedinţe de la intervenţia cu laser.

Ce facem înainte de o epilare definitivă

În principiu nu avem voie să facem răni, infecţii ale pielii, echimoze. Nu este bine să tratăm aceste zone. Pacienta în cauză înainte de şedinţa de epilare definitivă cu laser este rugată să se epileze cu lamă, deci orice metodă de smulgere sau dizolvare a părului este interzisă, pentru că părul funcţionează pe un păr ras perfect. Unda laser este condusă din firul părului în bulb şi astfel se distruge părul. Noi dacă avem bulbul tras din piele, această transmitere nu se mai efectuează şi nu este eficient. Se distruge rădăcina. Este obigatoriu pe toată perioada tratamentului cu laser ca pacienta să folosească lama de ras.

Cine nu poate face epilare cu laser

Dacă avem pacienţi cu foarte aluniţe care nu se pot acoperi dacă sunt reduse, acestea se acoperă în timpul şedinţei cu anumite soluţii, cu dermatograf alb, ca să nu fie atacate de razele laserului. Nici persoanele care au diferite probleme de inflamaţie ale pielii locale nu pot face intervenţia (psoriazis, vitiligo). În principiu nu sunt contraindicaţii majore. Femeile însărcinate este bine să se consulte cu medicul ginecolog, dar în principiu ele nu au voie să se expună la radiaţia laser. Cele care alăptează această epilare se poate face fără nicio problemă.

Şi bărbaţii apelează la epilarea cu laser

Ei apelează mai ales pentru conturarea bărbii. Deci, dacă nu vor să se mai radă permanent şi să renunţe la lama de ras  se poate face o epilare definitivă a zonei cu laser.

Efectele adverse ale epilării definitive

La o piele să zicem foarte fină, poate o zi-două să fie uşor iritată şi roţie pielea, dar pentru a evita acest lucru cu o zi înainte se face o testare în prealabil a impulsului pe o mică zonă şi vedem cum tolerează pacientul şi în funcţie de asta se selectează puterea şi intensitatea laserului.

Părul alb nu se poate îndepărta cu laser

Se poate face o şedinţă pe lună, după care între 6 şi 8 luni este foarte important firtul de păr. Cu cât părul este mai intens, mai gros şi mai închis la culoare, cu atât el disperare mai repede. Cu cât este mai alb spre blond, cu atât se duce mai greu. Părul alb nu se epilează absolut deloc. Singura metodă de înlăturare a părului alb este prin electroliză'', a spus dr. Valentin Răducanu, specialist laser.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close