Antena 3 CNN Life Toată lumea spală rufele la 30 de grade, dar nimeni nu știe pericolul ascuns din acest obicei banal

Toată lumea spală rufele la 30 de grade, dar nimeni nu știe pericolul ascuns din acest obicei banal

Toată lumea spală rufele la 30 de grade, dar nimeni nu știe pericolul ascuns din acest obicei banal
22 Iun 2018   •   13:56

Numărul moliilor a crescut din cauza tendinței de creștere a eficienței energetice, care a îndemnat oamenii să spele hainele la temperatura scăzută de 30 de grade Celsius, susține o firmă de pesticide. 

Rentokil a spus că infestariile cu molii au crescut cu mai mult de 110% din aprilie până în mai și cu 60% în ultimii patru ani.

Un sondaj realizat de companie a constatat că 54% dintre persoane au spus că își spală hainele la 30 grade Celsius, dar nu faceau asta acum cinci ani. Rentokil a avertizat că 55 de grade Celsius este temperatura necesară minimă pentru a ucide larvele de molii.

"Spălarea hainelor la temperaturi ridicate sau curățarea la centre speciale sunt metode practice pentru a ajuta la eliminarea larvelor de molii din haine", a declarat David Cross, de la Rentokil.

De asemenea, tendința de a alege materiale naturale poate agrava problema, deoarece larvele de molii preferă fibrele naturale cu ketatină precum mătasea si lâna. 

Cele mai bune sfaturi pentru prevenirea infestării cu molii a articolelor de îmbrăcăminte includ verificarea cusăturilor și spatele etichetelor de îmbrăcăminte, păstrarea obiectelor în saci de vid și aerisirea hainelor cel puțin o dată pe lună pentru a deranja insectele.

Sursă: Telegraph 

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close