Antena 3 CNN Life Știinţă Află ce trebuie să faci pentru o mai bună sănătate a inimii

Află ce trebuie să faci pentru o mai bună sănătate a inimii

Află ce trebuie să faci pentru o mai bună sănătate a inimii
31 Aug 2011   •   11:38

Cardiologii reuniţi în această săptămână la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie din Villepinte, Franţa, au făcut mai multe recomandări pentru ca oamenii să aibă o mai bună sănătate a inimii. Conform acestora, stilul de viaţă şi un regim alimentar adecvat sunt cele mai bune mijloace de prevenire a maladiilor cardiace.

Mai multe studii au fost făcute în acest sens după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat că aproximativ 23,6 milioane de persoane ar urma să moară din cauza bolilor cardiace în anul 2030, la nivel mondial, în creştere cu şase milioane faţă de prezent, informează Agerpres.

Unul dintre studii, făcut de cercetătorii de la Şcoala de medicină din Baltimore, a vrut să stabilească dacă râsul poate afecta în mod direct funcţia vasculară, în mare parte determinată de starea membranei care acoperă vasele de sânge. Prezentându-le unor voluntari pasaje dintr-un film cu subiect grav - Saving Private Ryan -, ei au constatat că acest lucru are drept efect o constricţie a pereţilor vaselor. Pe de altă parte, când subiecţii s-au uitat la un film care i-a făcut să râdă, pereţii vaselor de sânge s-au dilatat.

Aşadar:
- urmăriţi filme care vă fac să râdeţi

- mâncaţi ciocolată bună (dar nu în cantităţi excesive ce pot favoriza luarea în greutate şi diabetul)

- apăsaţi puternic pe pedalele bicicletei dumneavoastră

- limitaţi stresul

- limitaţi orele de lucru


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close