Antena 3 CNN Life Știinţă Afrodiziacul minune. Alimentul surprinzător care îţi face viaţa sexuală mai bună

Afrodiziacul minune. Alimentul surprinzător care îţi face viaţa sexuală mai bună

Afrodiziacul minune. Alimentul surprinzător care îţi face viaţa sexuală mai bună
Sursa foto: foto: palmbeachillustrated.com
23 Mai 2012   •   17:37

Cercetătorii au descoperit, prin teste de laborator făcute pe animale, că iaurtul de vanilie are efecte stimulante asupra libidoului, scrie Mediafax.

Acest produs stimulează activitatea sexuală a şoarecilor, au observat savanţii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii.

Această descoperire a fost făcută în timp ce savanţii urmăreau cu totul alte aspecte ale experimentului, cum ar fi impactul pe care îl are asupra obezităţii o suplimentare cu faimosul iaurt cu vanilie, pe durata unui regim care imită caracteristicile "junk-food": bogat în grăsime, sărac în fibre şi în nutrimente.

În primul rând, cercetătorii au observat părul mult mai strălucitor şi de 10 ori mai bogat al şoarecilor hrăniţi cu acest tip de iaurt. De asemenea, au constatat că şoarecii masculi aveau, graţie acestui desert, testicule cu până la 15% mai mari decât cei care consumau junk-food şi cu 5% mai mari decât cei care urmau un regim normal dar fără iaurt.

Masculii din primul grup îşi fecundau partenerele mai repede şi cu o rată de succes mai mare (un număr de pui mai mare). De altfel, femelele din acest grup aveau la rândul lor pui mai mari şi înţărcaţi mai repede, în comparaţie cu femelele care nu primeau iaurt cu vanilie.

O echipă de cercetători de la harvard a evidenţiat deja, la oamenii hrăniţi cu acest iaurt, o ameliorare mare a calităţii spermei.

×
Subiecte în articol: experiment
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close