Antena 3 CNN Life Știinţă Antibioticele, tot mai slabe în lupta cu bacteriile. Alternativa găsită de cercetători: aminoacizii

Antibioticele, tot mai slabe în lupta cu bacteriile. Alternativa găsită de cercetători: aminoacizii

Antibioticele, tot mai slabe în lupta cu bacteriile. Alternativa găsită de cercetători: aminoacizii
Sursa foto: Foto: edam.uhp-nancy.fr
08 Iun 2011   •   17:48

Antibioticele devin tot mai slabe în lupta cu agenţii patogeni, care devin tot mai imuni la ele, unele bacterii ajungând deja de necombătut, relatează Green Report. Acesta este motivul pentru care oamenii de ştiinţă încep să caute alternative la antibioticele tradiţionale.

Rezistenţa tot mai mare a bacteriilor la metodele clasice de tratament a apărut din cauza utilizării excesive a antibioticelor. O echipă de cercetători germani ai unui Institut din Lepizig a descoperit un substituent al medicamentelor clasice: peptidele antimicrobiale. Acestea sunt substanţe din aminoacizi care au capacitatea de a distruge anumiţi microbi.

"Am identificat deja 20 dintre aceste scurte lanţuri de aminoacizi, care ucid numeroşi microbi, precum şi bacterii patogene care se găsesc în cavitatea bucală a oamenilor şi provoacă degradarea dinţilor. Chiar şi foarte rezistentul stafilococ auriu nu este imun şi în testele noastre creşterea sa a fost inhibată considerabil", a explicat Dr.Andreas Schubert, din cadrul Institutului.


×
Subiecte în articol: institut cercetatori antibiotice Germania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close