Antena 3 CNN Life Știinţă CANCERUL din produsele alimentare. Ne hrănim cu alimente ce conţin ingrediente modificate genetic şi ierbicide

CANCERUL din produsele alimentare. Ne hrănim cu alimente ce conţin ingrediente modificate genetic şi ierbicide

CANCERUL din produsele alimentare. Ne hrănim cu alimente ce conţin ingrediente modificate genetic şi ierbicide
22 Sep 2012   •   21:35

În sfârşit, specialiştii au curajul să spună ceea ce până acum se vorbea doar în şoaptă sau pe la colţuri: orice produs pe care îl consumăm poate conţine ingrediente modificate genetic sau stropite cu substanţe interzise. Cancerul pândeşte la fiecare pas, iar cifrele o confirmă. În ultimele decenii, numărul deceselor provocate de cumplita boală s-a dublat în unele ţări.

De exemplu, porumbul modificat genetic e consumat de animalele, a căror carne ajunge direct pe mesele noastre. Mai mult, nici produsele procesate nu sunt străine de substanţele care ne ucid pe interior.

Acum, dovada există. Timp de doi ani, cercetătorii francezi au hrănit şoareci de laborator cu porumb NK 603. Rezultatul: mai mult de jumătate dintre animale au murit. În România, îmbolnăvirea conştientă a sute de mii de oameni nu se face doar din importuri. 

În 2009, Franţa, Germania, Austria şi alte trei state europene au hotărât să distrugă şi să interzică definitiv culturile de porumb modificat genetic MON810. Francezii nu s-au oprit însă aici şi au dovedit ceea ce mulţi au intuit: organismele modificate şi unele ierbicidele duc încet, dar sigur, către moarte.

O altă veste care a surprins lumea întreagă a ieşit tot din laborator. De această dată, şoarecii au fost hrăniţi cu apă în care a fost diluat ierbicid. O substanţă care se foloseşte pe scară largă şi la noi. Şoarecii au dezvoltat, în timp, tumori mamare, boli de ficat şi rinichi.

Aşa se face că am putea privi cu suspiciune aproape orice bem sau mâncăm. De la legume la carne, de la fructe si pana produse lactate, toate ar putea sa contina substanţe care ne trimit direct pe patul de spital. 

În Ungaria, rata mortalităţii din cauza cancerului s-a dublat în ultima jumătate de secol şi a ajuns la 250 de morţi la suta de mii de locuitori. România depăşeşte şi ea media europenă, cu aproape 200 de morţi. Cifrele nu sperie însă pe nimeni. În faţa demonstraţiilor franceze, statul român răspunde sec: nu există nici măcar o statistică a cantităţii de porumb modificat genetic care intră în ţară. Cât despre efectele lui, nici nu se întreabă.


×
Subiecte în articol: ingrediente soareci porumb tumori laborator
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close