Antena 3 CNN Life Știinţă De ce a murit ursul polar Knut

De ce a murit ursul polar Knut

De ce a murit ursul polar Knut
27 Aug 2015   •   19:38

Ursul polar Knut, fosta vedetă a Grădinii Zoologice din Berlin, a murit de o formă de encefalită care, până acum, nu a fost diagnosticată decât la om, potrivit unui studiu publicat joi în revista 'Nature', scrie Agerpres. Micuțul patruped, mort în 2011 la vârsta de patru ani, înecat în piscină, suferea de encefalită cu anticorpi 'antireceptor de NMDA', o formă neinfecțioasă și autoimună. Autopsia a arătat că suferea de o 'encefalită de origine necunoscută', care i-a provocat convulsiile ce i-au adus moartea.

'Aceste maladii autoimune au fost descoperite în 2007 la om', a declarat Harald Prüss de la Centrul german pentru boli neurodegenerative (DZNE), explicând că 'sistemul imunitar al organismului reacționează în mod excesiv și produce anticorpi care dăunează celulelor nervoase'.

Knut, primul urs polar născut în captivitate în ultimii 30 de ani la Grădina Zoologică din Berlin, și-a dobândit statutul de star internațional după câteva zile de la naștere, când fotografiile lui au cucerit simpatia a milioane de persoane. Totodată, destinul lui tragic — marcat de moartea fratelui său geamăn, respingerea suferită din partea mamei sale și moartea îngrijitorului său — a înduioșat publicul.



×
Subiecte în articol: urs polar
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close