Antena 3 CNN Life Știinţă "Încearcă extratereştrii să comunice cu noi?" Succesiune de unde radio, detectată în timp real de astronomi, în spaţiu

"Încearcă extratereştrii să comunice cu noi?" Succesiune de unde radio, detectată în timp real de astronomi, în spaţiu

"Încearcă extratereştrii să comunice cu noi?" Succesiune de unde radio, detectată în timp real de astronomi, în spaţiu
de O.P.    |    20 Ian 2015   •   10:57
O succesiune rapidă de unde radio a fost detectată de astronomi, în spaţiu. Această necunoscută îi duce mai aproape pe specialişti de înţelegerea fenomenului "extreterestru", pe care cercetătorii din întreaga lume se chinuie să îl explice în termeni palpabili.

O astfel de succesiune rapidă de unde radio a fost sesizată pentru prima oară în anul 2007, după ce astronomii au analizat datele furnizate de telescopul Parkes. Atunci, oamenii de ştiinţă nu ştiau ce generează aceste manifestări cosmice - făcându-se supoziţii asupra fenomenului de evaporare a găurilor negre, comunicarea extraterestră şi coliziunea dintre stelele neutronice.

De atunci, alte şase succesiuni de unde radio, care vin din afara galaxiei noastre, au fost descoperite cu ajutorul telescopului Parkes.


"Suntem primii care am surprins una în timp real”, a declarat Emily Petroff, din cadrul Universităţii de Tehnologie Swinburne, din Melbourne, Australia. "În general, aceste fenomene radio au fost descoperite la ani de zile după ce s-au produs”.

Una din marile necunoscute legate de undele radio din spaţiu este legată de distanţă. Sursa acestora s-ar afla, de multe ori, la 5,5 miliarde ani-lumină depărtare. Savanţii sunt siguri că vor descoperi sursa undelor misterioase. „Am întins capcana”, a declarat Petroff. „Acum trebuie să aşteptăm următoarea „rafală” de unde radio”.

×
Subiecte în articol: extraterestri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close