Antena 3 CNN Life Știinţă Inteligența artificială, folosită pentru a transforma coronavirusul în muzică. Cum sună COVID-19

Inteligența artificială, folosită pentru a transforma coronavirusul în muzică. Cum sună COVID-19

Oamenii de știință au folosit inteligența artificială pentru a transforma structura proteică a coronavirusului în muzică clasică, în speranța de a înțelege mai bine virusul.

Inteligența artificială, folosită pentru a transforma coronavirusul în muzică. Cum sună COVID-19
Sursa foto: Pixabay
22 Apr 2020   •   19:35

Experimentul a fost efectuat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT). Cu ajutorul inteligenței artificiale, profesorul Markus Buehler a transformat structura proteică a SARS-CoV-2 într-o compoziție muzicală. 

Fiecare amino-acid a primit o notă muzicală, fapt care a rezultat înt-o melodie de o oră și 50 de minute, informează Reuters

Markus Buehler este de părere că melodia va oferi oamenilor din întreaga lumea oportunitatea de a înțelege mult mai ușor virusul: „Ai avea nevoie de extrem de multe imagini să vezi virusul cu ochiul liber, dar sunetele pot fi percepute în doar câteva minute”, a declarat cercetătorul. 

Prima parte a compoziției este frumoasă și liniștitoare, și reprezintă ușurința cu care virusul ajunge în corpul uman. Pe măsură ce virusul se multiplică și începe să arate simptome, melodia devine din ce în ce mai agresivă. 

Tot cu ajutorul inteligienței artificiale, oamenii de știință ar putea folosi compoziția muzicală pentru a găsi un tratament. 

Ascultă AICI

×
Subiecte în articol: coronavirus muzica
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close