Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia care va schimba viaţa a zeci de milioane de oameni

Invenţia care va schimba viaţa a zeci de milioane de oameni

Invenţia care va schimba viaţa a zeci de milioane de oameni
Sursa foto: Foto: YouTube
23 Aug 2012   •   14:25

O echipă de studenţi din Ucraina a inventat o mănuşă care traduce semnele prin vorbe, totul prin intermediul tehnologiei computerizate. Cu toate că se află încă în stadiul de prototip, invenţia ar putea schimba în totalitate viaţa celor surdomuţi, uşurând comunicarea dintre ei şi semenii lor.

Ideea inedită de a transforma limbajul semnelor în cuvinte prin intermediul unei mănuşi le-a venit tinerilor dn Ucraina când au văzut cât de greu le este colegilor lor surdomuţi să se facă înţeleşi.

Mănuşa se află însă în stadiul de prototip, motiv pentru care încă are unele lipsuri. De exemplu, nu recunoaşte decât un număr limitat de mişcări ale mâinii. Criticii s-au grăbit însă să eticheteze invenţia ca nefiind una prea bună. Nici toţi reprezentanţii comunităţii ţintă nu sunt încântaţi de descoperirea tinerilor.

Inventatorii mănuşii nu se lasă însă afectaţi de critici. Ei au promis că-şi vor perfecţiona descoperirea, iar într-o zi, speră că prin intermediul ei vor reuşi să ajute cele peste 70 de milioane de persoane din lume care au dificultăţi în a se înţelege cu cei din jur.




×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close