Antena 3 CNN Life Știinţă Li se spune "Adam" și "Eva". Au ajuns pe o insulă pustie și, nouă ani mai târziu, aveau 9.000 de copii, nepoți și strănepoți

Li se spune "Adam" și "Eva". Au ajuns pe o insulă pustie și, nouă ani mai târziu, aveau 9.000 de copii, nepoți și strănepoți

Li se spune "Adam" și "Eva". Au ajuns pe o insulă pustie și, nouă ani mai târziu, aveau 9.000 de copii, nepoți și strănepoți
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Ian 2016   •   17:32

Mica insulă Piramida lui Ball se află la 600 de kilometri est de Australia, în Pacificul de Sud. Acolo au ajuns ultimele exemplare ale speciei, după un dezastru. Au urcat pe stâncă și s-au ascuns sub un tufiș.

Două au supraviețuit și după doar nouă ani aveau 9.000 de copii, nepoți și strănepoți ai lui Adam și Eva. 

Nu este o parodie despre creație, ci despre un cuplu norocos de homari din specia Dryococelus australis, despre care se credea că au dispărut după ce șobolanii negri le-au invadat habitatul de pe insula Lord Howe în 1918. 83 de ani mai târziu însă o echipă de oameni de știință i-a descoperit și i-a botezat ”Adam” și ”Eva”, dând start și unui program de împerechere la grădina zoologică din Melbourne. 

Pentru ei a fost însă ușor să își revină după un Armagedon. Femelele homar depun 10 ouă la fiecare 10 zile și nu au nevoie de un mascul pentru reproducere. 

Acest caz a deschis însă o discuție despre repopularea Pământului cu oameni în cazul unei astfel de calamități, iar teoriile nu sunt foarte încurajatoare. Am putea face asta? Și cât timp ar dura pentru a repopula Pământul?

Sigmund Freud credea că incestul este al doilea tabu universal în ceea ce îi privește pe oameni, după uciderea părinților. Nu este doar repugnant, ci și foarte periculos. Un studiu al copiilor născuți în Cehoslovacia între 1933 și 1970 a descoperit că aproape 40% dintre aceia ai căror părinți era rude de gradul I aveau handicapuri severe, iar 14% chiar au murit. 

Cât timp apocalipsa nu distruge și fundațiile civilizației moderne, umanitatea și-ar putea reveni destul de repede. La începutul secolului 20, comunitatea Hutterită din America de Nord, bazată în mare parte pe consangvinitate (relație de rudenie), a atins cea mai mare cotă de extindere recent, populația dublându-se la fiecare 17 ani. Este mult de cerut, însă dacă fiecare femeie dă naștere la opt copii, am putea ajunge la șapte miliarde în doar 556 de ani.

Mai multe detalii pe Bbc.com.

×
Subiecte în articol: oameni
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close