Antena 3 CNN Life Știinţă Primele implanturi Neuralink în creierul uman vor fi realizate în șase luni, anunță Elon Musk: "Credem că putem restabili vederea"

Primele implanturi Neuralink în creierul uman vor fi realizate în șase luni, anunță Elon Musk: "Credem că putem restabili vederea"

Elon Musk a declarat miercuri că un dispozitiv wireless, dezvoltat de compania sa Neuralink, ar trebui să înceapă testele clinice pe oameni în şase luni, iar una dintre primele obiective vizate este refacerea vederii.

Primele implanturi Neuralink în creierul uman vor fi realizate în șase luni, anunță Elon Musk: "Credem că putem restabili vederea"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    02 Dec 2022   •   08:42

Elon Musk a anunțat că Neuralink ar trebui să înceapă testele clinice pe oameni în şase luni, iar una dintre primele sale aplicaţii vizate este refacerea vederii, informează Reuters.

"Vrem să fim extrem de atenţi şi siguri că va funcţiona bine înainte de a pune un dispozitiv pe un om, dar am depus cred că majoritatea documentelor la FDA şi credem că, probabil, în aproximativ şase luni ar trebui să putem avea primul nostru implant la om", a declarat Musk în timpul unei actualizări publice foarte aşteptate despre acest dispozitiv.

Primele două aplicaţii umane vizate de dispozitivul Neuralink vor fi restaurarea vederii şi permiterea mişcării muşchilor la persoanele care nu pot face acest lucru, a declarat Elon Musk. 

''Chiar dacă cineva nu a avut niciodată vedere, ca şi cum s-ar fi născut orb, noi credem că putem restabili vederea, pentru că partea vizuală a cortexului este încă acolo'', a spus Musk.

El doreşte să dezvolte un cip care să permită creierului să controleze dispozitive electronice complexe şi, în cele din urmă, să permită persoanelor paralizate să-şi recupereze funcţiile motorii şi să trateze boli ale creierului, cum ar fi Parkinson, demenţa şi Alzheimer. El vorbeşte, de asemenea, despre îmbinarea creierului cu inteligenţa artificială, potrivit Adevarul.ro.

Cu toate acestea, Neuralink este în întârziere. Musk a declarat într-o prezentare din 2019 că îşi propune să primească aprobarea autorităţilor de reglementare până la sfârşitul anului 2020. Apoi, la o conferinţă de la sfârşitul anului 2021, el a spus că speră să înceapă testele pe oameni în acest an. Neuralink a ratat în mod repetat termenele interne pentru a obţine aprobarea FDA pentru a începe testele pe oameni, au declarat foşti şi actuali angajaţi.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Neuralink implanturi creier uman
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close