Antena 3 CNN Life Știinţă Schimbarea ce ameninţă şi acum omenirea a nimicit civilizaţia care a construit piramidele egiptene

Schimbarea ce ameninţă şi acum omenirea a nimicit civilizaţia care a construit piramidele egiptene

Schimbarea ce ameninţă şi acum omenirea a nimicit civilizaţia care a construit piramidele egiptene
Sursa foto: Foto: www.ancient-egypt.info
20 Aug 2012   •   10:47
Oamenii de ştiinţă au reuşit să rezolve unul dintre cele mai mari mistere ale lumii antice. Potrivit ultimelor studii, civilizatia avansată care a construit piramidele din Egipt, în urma cu mii de ani, a fost distrusă de schimbarea bruscă a climei. Populaţia nu s-a putut adapta la condiţiile meteorologice. Cercetătorii avertizează că scenariul apocaliptic s-ar putea repeta, arată Daily Mail.

Probele de sol analizate de oamenii de ştiinţă au arătat că Vechiul Regat al Egiptului a fost distrus de o secetă îndelungată. „Puternicii constructori ai piramidelor au căzut victime pentru că nu s-au putut adapta la schimbarea climei”, a declarat Marcia McNutt, de la US Geological Survey.

În timpul perioadelor de secetă, culturile agricole au fost complet compromise, ţinutul fiind afectat şi de numeroase încendii.

Potrivit autorilor studiului, prima secetă a avut loc în urmă cu 5.000 de ani, în perioada în care a dispărut Regatul Uruk (din actualul Irak).

Aceste perioade de secetă, consemnate în inscripţiile vremii, au fost acum confirmate de oamenii de ştiinţă care au analizat peste 7.000 de probe de polen şi cărbune din Nil.



 


 

×
Subiecte în articol: Egipt seceta schimbare climatica
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close