Antena 3 CNN Life Știinţă Stația spațială a Chinei se va prăbuși pe Terra: "Nu putem controla nimic și vom afla doar cu câteva minute înainte"

Stația spațială a Chinei se va prăbuși pe Terra: "Nu putem controla nimic și vom afla doar cu câteva minute înainte"

Stația spațială a Chinei se va prăbuși pe Terra: "Nu putem controla nimic și vom afla doar cu câteva minute înainte"
21 Sep 2016   •   11:28

Prima stație spațială a Chinei va avea un sfârșit dezastruos anul viitor, când modulul de 8,5 tone se va prăbuși pe Terra, scrie Independent.

Tiangong – 1 este stația spațială a chinezilor, lansată la septembrie 2011 și care orbitează acum Terra la o distanță de 370 de kilometri atltitudine.

Un astronom amator din China a sugerat că este posibil ca autoritățile să fie pierdut contactul cu stația spațială, după ce autoritățile au anunțat public că au avut probleme mari de contact cu aceasta.

Și oficialii acum au confirmat că, după patru ani și jumătate în spațiu, Tiangong – 1 este așteptat să se prăbușească pe Terra spre finalul anului 2017.

Problema este că nimeni nu știe unde se va prăbuși stația spațială, chiar dacă se presupune că multe din părțile componente vor arde în atmosferă.

Ca și în cazul sateliților, probabil majoritatea pieselor se vor dezintegra în atmosferă, dar chiar și așa, există piese importante care nu se vor dezintegra și pot provoca probleme, conform specialiștilor de la space.com.

Un fizician de la Harvard a explicat, pentru Guardian, că stația se va prăbuși “natural” pe Terra, ceea ce face aproape imposibilă o estimare referitoare la locul în care se va prăbuși.

“Nu poți să controlezi lucrurile astea. Și chiar și așa, probabil nu vom afla decât cu câteva minute înainte să se prăbușească. Și dacă nu știm când se va întâmpla asta, înseamnă că nu știm nici unde se va întâmpla”, a explicat oficialul.

 

×
Subiecte în articol: China prabusire atmosfera Terra
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close