Antena 3 CNN Life Știinţă Suntem ÎN PERICOL? ONU ia măsuri împotriva potenţialei ameninţări reprezentate de asteroizi

Suntem ÎN PERICOL? ONU ia măsuri împotriva potenţialei ameninţări reprezentate de asteroizi

Suntem ÎN PERICOL? ONU ia măsuri împotriva potenţialei ameninţări reprezentate de asteroizi
de S.T.    |    18 Feb 2014   •   16:18

Cu ocazia împlinirii unui an de la explozia unui meteorit deasupra oraşului rus Celiabinsk, din Urali, mai mulţi experţi ai ONU iau măsuri pentru prevenirea unor astfel de pericole provenite din spaţiu, transmite space.com.

Un grup de experţi internaţionali în obiecte cosmice aflate pe orbite din apropierea Pământului (near-Earth objects — NEO) s-au întâlnit pentru două zile la Viena, (10 — 11 februarie) pentru cea de-a 51-a sesiune a Subcomitetului Ştiinţific şi Tehnic din cadrul Comitetului pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra-atmosferic (COPUOS), aparţinând ONU.

Această întrunire s-a produs cu doar câteva zile înainte de aniversarea unui an de la prăbuşirea meteoritului din Celiabinsk.

La 15 februarie 2013 un asteroid cu diametrul de aproximativ 19 metri a explodat din cauza frecării cu straturile atmosferice, la mică altitudine deasupra oraşului Celiabinsk, incident soldat cu peste 1.200 de răniţi.

Măsurile luate de experţii ONU includ realizarea unei reţele mondiale de avertizare în cazul apropierii unui asteroid şi organizarea unui grup de coordonare a acţiunilor menite să neutralizeze aceste potenţiale ameninţări cosmice.

Experţii din cadrul grupului SMPAG se vor întâlni din nou, în luna iunie, la Viena, pentru a schimba informaţii cu privire la noi strategii de protecţie în faţa pericolului reprezentat de ciocnirile cu asteroizi.

Citeşte şi:

NASA: Suntem ÎN PERICOL!



×
Subiecte în articol: asteroizi
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close