Antena 3 CNN Life Testul simplu care îţi arată dacă mierea este naturală sau falsificată. Așa îți dai seama imediat dacă este contrafăcută

Testul simplu care îţi arată dacă mierea este naturală sau falsificată. Așa îți dai seama imediat dacă este contrafăcută

Din păcate, mierea este ușor de falsificat, însă există câteva trucuri simple care ne pot ajuta să ne dăm seama dacă produsul ales este 100% natural sau nu.

Testul simplu care îţi arată dacă mierea este naturală sau falsificată. Așa îți dai seama imediat dacă este contrafăcută
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   16:00

Este cunoscut faptul că mierea este o minune a naturii, având proprietăți benefice pentru organismul nostru.

Mierea are un rol esențial în stimularea sistemului imunitar, fiind de mare ajutor și pentru calmarea simptomelor de răceală, precum tusea sau durerea în gât.

Pe lângă toți nutrienții săi valoroși, mierea reprezintă o variantă sănătoasă pentru cei care au decis să renunțe la zahăr.

Bineînțeles, și aceasta trebuie să fie consumată în cantități mici, fiind bogată în calorii (o lingură de miere=64 de calorii).

Pentru a ne bucura de toate proprietățile sale, trebuie să ne asigurăm că mierea pe care o alegem este de calitate.

Din păcate, mierea este un produs ușor de falsificat, fiind, adesea, combinată cu zahăr sau glucoză, care ne pun în pericol sănătatea.

Cum deosebim mierea naturală de cea falsificată?

Atunci când nu beneficiem de o sursă sigură de procurare a mierii, de la producători care comercializează produse apicole 100% naturale, ne vedem nevoiți să apelăm la variantele existente în târguri sau supermarketuri.

Din păcate, multe dintre produsele găsite la raft nu reprezintă o alegere bună, însă cunoașterea unor trucuri simple ne poate fi de mare folos pentru alegerea unui produs de calitate.

Există, astfel, câteva teste care ne pot ajuta să ne dăm seama dacă mierea pe care am cumpărat-o este sau nu de calitate.

1. Testul șervețelului. Se pune o linguriță de miere pe colțul unui șervețel. Dacă mierea rămâne la suprafața șervețelului, atunci aceasta este naturală. Dacă șervețelul absoarbe mierea, atunci aceasta nu este 100% naturală.

2. Testul paharului cu apă. Se umple un pahar cu apă, apoi se adaugă miere în fir subțire. Mierea naturală nu se va dizolva în apă, ci se va strânge la fundul paharului. De asemenea, dacă produsul este unul de calitate, firul de miere adăugat în apă nu va fi unul întrerupt, ci legat. Pe de altă parte, o miere contrafăcută se va dizolva imediat în apă.

3. Densitatea. Se ia borcanul cu miere şi se întoarce cu capacul în jos. Dacă în interior se formează un bol de aer, asemănător unui glob, mierea este naturală.

De asemenea, se poate pune o picătură de miere în palmă. Dacă aceasta se întinde lent, atunci este o miere de calitate. Pe de altă parte, dacă mișcarea este rapidă, iar mierea se secționează, produsul este unul contrafăcut. 

Prețul este, de asemenea, foarte important și ne poate ajuta să înțelegem dacă mierea este sau nu de calitate. Un preț foarte mic ar trebuie să ridice întotdeauna un semn de întrebare.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close