Antena 3 CNN Life Trucul prin care bunicii noștri aflau cât mai au de trăit, de Izvorul Tămăduirii. Puțini îl știu

Trucul prin care bunicii noștri aflau cât mai au de trăit, de Izvorul Tămăduirii. Puțini îl știu

Bunicii noștri apelau la un truc, de Izvorul Tămădurii, pentru a afla cât mai au de trăit.

Trucul prin care bunicii noștri aflau cât mai au de trăit, de Izvorul Tămăduirii. Puțini îl știu
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2023   •   15:12

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, petrecută astăzi de creștinii ortodocși, amintește de una dintre minunile Maicii Domnului săvârșite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

În toate lăcaşurile ortodoxe de cult de la oraşe şi de la sate, la praznicul închinat Izvorului Tămăduirii se săvârşesc, după rânduială specifică Săptămânii Luminate, slujbe de sfinţire a apei, numită Agheasma Mică.

După slujba de sfinţire, preoţii îi stropesc pe credincioşi cu apă binecuvântată şi cântă troparul: „Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta, biruinţa binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte, şi cu crucea Ta, păzeşte pe poporul Tău”.

Citește și: Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului. Ce este strict interzis să faci astăzi

În cadrul acestei sărbători, bunicii apelau la un truc pentru a afla cât mai au de trăit. Mai exact, aceștia aşezau o cană sub nuc sau soc. Dacă apoi găseau pământ pe fundul cănii, acest semn le-ar fi arătat că sfârșitul este aproape. În caz contrar, viața lor avea să continue mai mult timp, potrivit redactia.ro.

×
Subiecte în articol: Izvorul Tamaduirii
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close