Antena 3 CNN Life Aceasta este cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană! A costat o avere iar pandemia riscă să o pună la pământ

Aceasta este cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană! A costat o avere iar pandemia riscă să o pună la pământ

Un zgârie-nori de peste 300 metri înălțime, a cărui finalizare este estimată pentru sfârșitul lui 2021, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană.

Aceasta este cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană! A costat o avere iar pandemia riscă să o pună la pământ
Sursa foto: Sursa: Facebook
de Adrian Iclozan    |    24 Feb 2021   •   17:01

Varso Tower este un complex arhitectural modern, situat în centrul capitalei poloneze, Varșovia. Varso este numele latin al Varșoviei.

Varso Tower este situat central, la intersecția străzilor Jana Pawla II și Chmielna. Are 310 metri. Acoperișul este situat la 230 de metri de sol însă construcția se continuă cu un turn spiralat de 80 de metri.

Varso Tower face parte din ansamblul Varso Palace, care mai include clădirile Varso 1 și Varso 2, cu înălțimi mult mai mici, de 81, respectiv 90 de metri.

Varso Tower este mult mai înalt decât Commerzbank Tower din Frankfurt (259 metri). Iar dacă Brexitul nu s-ar fi produs iar Marea Britanie ar fi rămas în U.E., turnul din Varșovia ar fi rămas, în continuare, cea mai înaltă clădire din spațiul comunitar, depășind cu puțin The Shard Tower din Londra (309,6 metri).

Cost fabulos pentru cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană

Costurile de construcție sunt pe măsura înălțimii: jumătate de miliard de euro.

Ansamblul este în principal destinat închirierii de spații pentru birouri iar suprafața sa însumează 140.000 de metri pătrați.

Vor exista și spații comerciale iar Varso Tower va fi dotat cu o zonă de unde va putea fi admirată panorama oferită de perspectiva uncă a clădirii. Vor fi, de asemenea, restaurante și baruri iar accesul vizitatorilor va fi facilitat de ascensoarele proiectate să circule cu o viteză de 8 metri pe secundă.

Managerul de proiect al Varso Tower încearcă să rămână optimist în privința viitorului afacerii însă recunoaște că totul depinde de sfârșitul pandemiei, când se așteaptă ca nevoia de spații de birouri să crească din nou.

×
Subiecte în articol: Varso Tower
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close