Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Metoda prin care poți să te calmezi mai repede decât credeai

Metoda prin care poți să te calmezi mai repede decât credeai

Metoda prin care poți să te calmezi mai repede decât credeai
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    01 Sep 2016   •   17:54

Există o metodă simplă și rapidă de a scăpa de stres. Nu, nu este alcoolul. Cercetările medicale arată că respirația este modul cel mai simplu pentru a calma sistemul nervos, potrivit Libertatea pentru femei.ro.

Am mai auzit sfatul ”mai respiră”. Dacă încerci respirația adâncă pentru un minut sau două atunci când ești stresată, probabil că ai observat că starea de spirit ți se schimbă. Dar atunci când practici respirația în mod conștient și te concentrezi pe ea, poate avea un impact major nu doar asupra momentelor de panică, dar și în viața de zi cu zi.

Respirația poate fi o armă puternică prin care lupți cu emoțiile puternice sau chiar cu durerile care nu au o cauză anume, ci apar pe ”fond nervos”. Specialiștii spun că tehnicile de respirație ”schimbă răspunsul pe care îl dă corpul atunci când este supus stresului”. În loc să se activeze impulsul de atac sau fugă, pe care sistemul nervos îl dă în mod normal atunci când consideră că este în pericol, se activează sistemul nervos parasimpatic – cel care este responsabil pentru comenzile ”odihnește-te și ocupă-te cu digestia” sau ”fii calm și atent”.

×
Subiecte în articol: stres
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close