Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiu. Obiectul din bucătărie pe care sunt cu 200% mai multe bacterii decât pe vasul de toaletă

Studiu. Obiectul din bucătărie pe care sunt cu 200% mai multe bacterii decât pe vasul de toaletă

Studiu. Obiectul din bucătărie pe care sunt cu 200% mai multe bacterii decât pe vasul de toaletă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Mar 2017   •   19:09

Vasul de toaletă este considerat locul din casă cu cei mai mulţi germeni, urmat de buretele de bucătărie, podea, tocătoare, chiuvetă, blat de bucătărie şi frigider arată un studiu naţional, realizat împreună cu Societatea Română de Pediatrie, potrivit News.ro.

Totuși, cercetări internaţionale atenţionează că numărul bacteriilor dintr-o bucătărie obişnuită poate fi de 100.000 de ori mai mare decât în baie, iar pe tocătorul de bucătărie există o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât pe vasul de toaletă.

"Deşi este foarte probabil ca vasul de toaletă să conţină microbi, riscul de a lua microbi direct de pe acesta este, în general, scăzut, întrucât oamenii nu îl ating. Însă, microbii din toaletă pot fi împroşcaţi pe alte suprafeţe în timpul utilizării sau atunci când se trage apa şi pot fi purtaţi în toată baia şi casa pe mâinile nespălate. Cel mai mare risc de a lua microbi dăunători din baie provine de la suprafeţe pe care oamenii le ating în mod uzual, precum mânerul pentru tras apa la toaletă, colacul de toaletă, robinetele şi mânerul uşii. Ca regulă generală, pentru a opri răspândirea microbilor, este important să curăţaţi cu produse de curăţat care omoară bacteriile suprafeţele din casă pe care familia le atinge frecvent cu mâinile, precum mânerul uşii frigiderului, mânerele dulapurilor, robinete, clanţe etc”, a atras atenția Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie.

×
Subiecte în articol: microbi bacterii
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close