Antena 3 CNN Actualitate Alertă METEO! Iunie, luna extremelor meteorologice. Cum va fi vremea în continuare?

Alertă METEO! Iunie, luna extremelor meteorologice. Cum va fi vremea în continuare?

Potrivit meteorologilor, luna iunie a doborât recordurile de precipitații și a fost una a extremelor meteorologice. ANM spune că, în această lună, cantitatea de precipitații a fost mai mare, până acum, cu 13 l/mp decât media perioadei 1981 - 2010.

Alertă METEO! Iunie, luna extremelor meteorologice. Cum va fi vremea în continuare?
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   10:50

De asemenea, de la 1 iunie până astăzi, au fost emise peste 400 de avertizări, din care 50 de cod roșu, 229 de cod portocaliu și 152 de avertizări de cod galben. 

”Luna iunie este, prin excepție, cea mai ploioasă lună a verii și a anului în țara noastră. Într-adevăr, depășim media anuală a perioadei 1981 - 2010 cu 13 l/mp și ne situăm cu 6 l mai puțin față de media înregistrată în iunie 2019. Însă aceasta este situația până ieri dimineață, la ora 6.00.

Cu siguranță această cantitate medie, până la finele lunii, va putea depăși o medie de peste 100 l/mp, astfel încât luna iunie a acestui an să se alăture seriei lunilor cu cantități ce depășesc în mod obișnuit, în țara noastră, aceste valori și anume 19 ani până în prezent și cu siguranță nici această lună nu va face excepție”, a declarat Elena Mateescu, director ANM. 

România nu scapă de ploi nici în perioada următoare

Meteorologul a specificat că alerta la nivel general va fi prelungită.

Astăzi dimineață vom actualiza în continuare alerta meteorologică la nivel general, pentru că în continuare în partea de vest, centru, est a țării, rămânem sub fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, în care să discutăm de cantități ce pot depăși 40 l/mp”, a adăugat meteorologul. 

Elena Mateescu a subliniat că, în continuare, codul portocaliu va fi prelungit și România va avea parte de toate fenomenele meteorologice specifice, cum ar fi vijelii, descărcări electrice și posibile condiții de grindină. 

 

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close