Antena 3 CNN Meteo Noi alerte meteo de cod galben: ninsori, răcire severă şi vânt puternic. Ce zone sunt vizate

Noi alerte meteo de cod galben: ninsori, răcire severă şi vânt puternic. Ce zone sunt vizate

Noi alerte meteo de cod galben emise de ANM sunt în vigoare şi vorbim despre vânt şi despre precipitații în multe zone din ţară. Alina Șerban, meteorolog ANM, ne spune ce zone vor fi afectate şi când revine primăvara.

Noi alerte meteo de cod galben: ninsori, răcire severă şi vânt puternic. Ce zone sunt vizate
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2022   •   16:34

Sistemul frontal se regăseşte în acest moment în jumătatea de sud-est a teritoriului şi se deplasează către Dobrogea, către litoral. Va fi activ şi pe litoral pe parcursul nopții care vine.

Acest sistem frontal a determinat ninsori în zonele montane, ninsori care vor continua până mâine de dimineaţă şi vor depune local strat consistent de zăpadă.

În același timp şi intensificări ale vântului cu viteze mari pe creste, rafale ce depășesc 90-100 km/h temporar, astfel încât ninsoarea este viscolită.

Mai mult decât atât, a determinat şi o schimbare semnificativă sub aspect termic pentru că temperaturile au scăzut faţă de ieri şi cu 15-20 de grade.

Vorbim de cea mai accentuată răcire în zona Moldovei şi a Transilvaniei pentru că acolo, astăzi, au fost temperaturi  de 2-3-4 grade în raport cu maximele de ieri de 17-18 grade pentru zonele respective.

Acest front, pasaj rece, cu aer polar va fi de scurtă durata. Ne așteptăm la o încălzire treptată care se va resimți mai bine de la mijlocul săptămânii viitoare.

Mâine, vântul va prezentă intensificări în regiunile sud vestice, marcate în culoare galbenă, precum şi în partea de est şi sud-est a teritoriului, respectiv în jumătatea sudică a Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea.

Mâine, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 70 km/h. Nopțile următoare vor fi reci.

Ne așteptam la temperaturi preponderent negative cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, acolo unde temperaturile se vor duce spre -5 grade, astfel încât se va forma brumă, în mod deosebit în regiunile intracarpatice, dar şi în regiunile deruloase ale teritoriului", a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM la Antena 3. 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close