Antena 3 CNN Meteo Cum se schimbă vremea zilele următoare. Fenomenele meteo extreme ”mătură” România

Cum se schimbă vremea zilele următoare. Fenomenele meteo extreme ”mătură” România

Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat la Antena 3 cum va fi vremea în zilele următoare.

Cum se schimbă vremea zilele următoare. Fenomenele meteo extreme ”mătură” România
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    11 Aug 2022   •   13:55

”Vremea a fost instabilă, au fost fenomene specifice cam în toate zonele țării. Pe parcursul zilei de ieri, în sud-vest și în centru au devenit chiar intense pentru unele localități. 

Venim însă cu vești mai bune pentru că atât astăzi cât și mâine vom beneficia de o oarecare relaxare din acest punct de vedere. Precipitațiile, ploile, și mai ales fenomenele specifice instabilității atmosferice, cele care de altfel produc pagube, se vor semnala doar în mod cu totul izolat astăzi și mâine, în mod deosebit în zonele de munte, poate și prin regiunile nord estice, însă nu la aceeași intensitate. 

Pauza aceasta este însă doar de două zile, pentru că în weekend vom avea din nou sisteme frontale active care vor determina fenomene specifice instabilității atmosferice, la început în regiunile sud-vestice și în zonele de deal și de munte, mai apoi și în celelalte regiuni, astfel încât vom avea din nou averse torențiale. În consecință, cantități foarte mari de apă ce se pot înregistra în mod deosebit în intervale scurte de timp, intensificări de scurtă durată ale vântului, poate chiar și vijelii și căderi de grindină. Toate acestea fiind asociate și cu frecvente descărcări electrice. 

Sub aspect termic, putem spune că zilele acestea temperaturile se vor situa în jurul celor normale perioadei, acest lucru însemnând maxime de la 23...24 de grade până la cel mult 30...32 de grade. 

În capitală au fost estimate ploi, însă în procent destul de scăzut de realizare astăzi și mâine. Procentul ca acestea să își facă apariția va fi în creștere în weekend, temperaturile rămânând la un normal al perioadei, cu maxime undeva la 30, cel mult 32 de grade”, a explicat Alina Șerban la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close