Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo. Avertizare meteorologică pentru toată țara, vremea se schimbă radical!

Prognoza meteo. Avertizare meteorologică pentru toată țara, vremea se schimbă radical!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare generală de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului. Avertizarea meteorologilor este valabilă pentru toată țara în intervalul 01 aprilie, ora 21:00 – 02 aprilie, ora 21:00.

Prognoza meteo. Avertizare meteorologică pentru toată țara, vremea se schimbă radical!
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    01 Apr 2021   •   13:27

În intervalul menţionat, vor fi ploi mai ales sub formã de aversã, însoţite şi de descãrcãri electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) şi în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureş, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Banat şi în Moldova, iar în cursul dupã-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea parţialã a stratului de zãpadã din zona montanã. Izolat se va semnala grindinã.

Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local şi temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, cu peste 70...80 km/h.

Vremea se va rãci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârşitul sãptãmânii în cea mai mare parte a ţãrii şi, temporar, vor mai fi precipitaţii - ploi în zonele joase de relief şi mai ales ninsori în zonele montane şi submontane.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close