Antena 3 CNN Meteo Alertă nowcasting ANM: Primul cod major de polei al sezonului. Lista zonelor vizate

Alertă nowcasting ANM: Primul cod major de polei al sezonului. Lista zonelor vizate

Ciclonul de aer polar a prăbușit temperaturile și a adus zăpadă în aproape toată țara. ANM a emis două alerte nowcasting de Cod Galben de polei. Lista cu zonele vizate.

de Claudia Popovici    |    07 Dec 2023   •   16:57

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16:15 - 20:00 este în vigoare o avertizare tip nowcasting Cod Galben de ninsori în zona depresionară a județului Maramureş , respectiv zona localităților: Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Moisei, Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Bârsana, Ruscova, Rona de Sus, Bistra, Strâmtura, Bocicoiu Mare, Ocna Șugatag, Ieud, Săcel, Budești, Bogdan Vodă, Giulești, Călinești, Rozavlea, Dragomirești, Săpânța, Remeți, Petrova, Vadu Izei, Desești, Leordina, Șieu, Câmpulung la Tisa, Sarasău, Rona de Jos, Oncești;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

De asemenea, în intervalul 16:15 -22:00 este în vigoare o avertizare tip nowcasting Cod Galben de ninsori în :

  • zona de litoral a județului Constanta , respectiv zona localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;
  • Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;
  • Județul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h.

ANM, prognoza meteo: Vremea în România

"Ne bucurăm de un scurt episod de iarnă. Vedem zăpadă la momentul acesta în Bucureşti, dar să știți că în zona Munteniei, în foarte puține localități avem precipitații sub formă de ninsoare, pentru că în celelalte vorbim de precipitații sub formă de ploaie, cel mult lapoviță. Mai multe ninsoare la momentul acesta avem în zona Moldovei, acolo unde temperaturile sunt preponderent negative. -3, -2 grade.

Pe toată extinderea regiunii, temperaturi ușor negative avem și în partea de est a Munteniei, acolo unde avem precipitații amestecate și sunt depuneri de polei.

Deși mare atenție în județele din jumătatea de est a Munteniei, în timp ce în celelalte regiuni, în vest, în sud-vest, temperaturile sunt ușor pozitive, apropiate de un normal al perioadei 3-4-5 grade.

În consecință, precipitații, chiar dacă pe arii restrânse și slabe cantitativ sub formă de ploaie, ninsori mai avem doar în zonele montane, pe arii restrânse în Maramureș și în estul Transilvaniei.

De altfel, această pasaj acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă, astfel încât aria precipitațiilor se va restrânge treptat. Vor mai fi doar pe arii restrânse în această noapte, în primele ore din noaptea, aș spune în regiunile estice, iar în următoarele zile precipitații le aproape că vor lipsi.

Se vor mai semnala cu totul izolat în partea de sud-est a teritoriului, mâine și vorbim de precipitații mixte, apoi duminică, spre seară, probabil în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi din nou mai amestecate, pentru că temperaturile or crește ușor", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM cod galben polei prognoza meteo
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close