Antena 3 CNN Meteo Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate

Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate

Este ger în România! Vor fi temperaturi de până la -18 grade în cea mai mare parte a ţării. Şi în Capitală se anunță două zile geroase. Alina Şerban, meteorolog, anunța prognoza meteo pentru perioada următoare.

Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: getty images
de Claudia Popovici    |    12 Ian 2022   •   17:34

Masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează. Astăzi de dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius.

La noapte vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius. Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș.

Vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea

Temperaturile vor fi negative în toată ţara inclusiv în partea de sud unde probabil că vor coborî doar spre -7, -8 grade şi nu vor caracteriza o vreme geroasă. Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi cât şi mâine cam în toate regiunile. 

Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest", a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: vortex polar ANM prognoza meteo
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close