Antena 3 CNN Meteo Schimbare dramatică a vremii după valul neobişnuit de căldură. ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Schimbare dramatică a vremii după valul neobişnuit de căldură. ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical în România. Iată cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare.

de Claudia Popovici    |    17 Oct 2022   •   17:31

"Ei bine, dacă săptămâna a debutat cu o vreme frumoasă de toamnă cu temperaturi din ce în ce mai ridicate la început în regiunile vestice, ne așteptăm ca mâine și în celelalte regiuni temperaturile maxime să fie, în multe zone din țară de 20 ușor peste 20 de grade 22-23 cu cele mai ridicate valori în partea de vest și de sud a teritoriului. Toate acestea pe fondul unui cer mai mult însorit.

De la mijlocul acestei săptămâni un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice maxime, în primul rând valori termice diurne.

Miercuri în jumătatea de nord a teritoriului, iar joi și vineri și în celelalte regiuni, astfel încât dacă în aceste zile vorbim de o vreme caldă în aproape toată țara, spre finalul săptămânii vom vorbi de o vreme răcoroasă, chiar rece în nord-estul teritoriului.

Temperaturi maxime ce se vor situa în marea lor majoritate între 10 până la cel mult 16-17 grade poate chiar mai scăzute de atât joi în zona Moldovei, 7-8 grade la amiază și norii vor apărea la început în nord, în centru, apoi și în partea de sud și de sud-est, vor determina apariția ploilor slabe cantitativ și pe arii restrânse miercuri și joi.

După aceea vremea să devină din nou însorită și există speranță ca la finalul ca în weekend-ul care urmează să se încălzească din nou în toate regiunile.

Temperaturile minime în aceste dimineți au fost foarte scăzute, mai ales pentru jumătatea de est a teritoriului, au caracterizat o vreme rece pentru această perioadă.

Vor crește ușor odată cu apariția norilor, miercuri și joi după aceea vor scădea, astfel încât temperaturile minime se vor situa în jur la 0 grade poate chiar mai scăzute de atât în nordul și în centrul teritoriului, în mod deosebit", a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM. 

Regiunile de pe glob care vor deveni istorie | Avertismentul climatologilor

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close