Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ultimă oră al meteorologilor! Informare METEO de caniculă și cod galben de ploi

Anunț de ultimă oră al meteorologilor! Informare METEO de caniculă și cod galben de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis, o informare de caniculă pentru sudul și sud-estul țării, însă și pentru vestul României, valabilă de marți, 30 iunie, ora 12:00 până miercuri, 1 iulie 2020, ora 18:00.

Anunț de ultimă oră al meteorologilor! Informare METEO de caniculă și cod galben de ploi
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    30 Iun 2020   •   10:34

În intervalul menționat, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade.

Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Disconfort termic accentuat și în următoarele zile

Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

Cod galben de ploi în 15 județe

Tot marți la ora 12:00 intră în vigoare o alertă cod galben, până la ora 20:00, care anunță în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp.

Județele vizate sunt Suceava, Neamț, Harghita, Brașov, Covasna, Prahova, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close