Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo: în weekend va fi deosebit de frig în toată țara, iar la munte va ninge

Avertizare meteo: în weekend va fi deosebit de frig în toată țara, iar la munte va ninge

Potrivit avertizării meteo emise de meteorologi, urmează un weekend cu vreme foarte rece, cu precipitații în mai multe regiuni ale țării și chiar cu ninsori în zonele montane.

Avertizare meteo: în weekend va fi deosebit de frig în toată țara, iar la munte va ninge
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Oct 2021   •   10:55

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1.500 metri) și intensificări temporare ale vântului.

Informarea este valabilă începând de vineri, la ora 10.00, până luni, la aceeași oră.

În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumãtatea sudicã a ţãrii pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) şi în noaptea de vineri spre sâmbãtã (8/9 octombrie), iar sâmbãtã şi duminicã (9 şi 10 octombrie) mai ales în vest şi sud-vest. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zãpadã.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30...35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificãri în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close