Antena 3 CNN Meteo Cod galben de vânt în mai multe județe ale țării. Directorul ANM, Elena Mateescu: ”Săptămâna va debuta cu vreme frumoasă și caldă”

Cod galben de vânt în mai multe județe ale țării. Directorul ANM, Elena Mateescu: ”Săptămâna va debuta cu vreme frumoasă și caldă”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting cod galben de vânt în mai multe județe ale țării. Directorul ANM, Elena Mateescu, ne spune care va fi prognoza meteo de săptămâna aceasta.

Cod galben de vânt în mai multe județe ale țării. Directorul ANM, Elena Mateescu: ”Săptămâna va debuta cu vreme frumoasă și caldă”
de Andreea Ştefan    |    27 Mar 2022   •   12:37

”Vorbim de avertizări meteorologice nowcasting pentru intensificări ale vântului cu rafale care pot depăși 55-60 km/h, în special în județele Tulcea, Bacău, Botoșani, Galați, Suceava, Neamț, Iași, Vrancea și Vaslui.

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pe parcursul zilei de azi, pentru că vom înregistra, în special în partea de sud și sud-est a țării, valori la nivelul maximelor de 20-21 de grade Celsius.

În Capitală vor fi 18-19 grade, iar săptămâna va debuta cu o vreme frumoasă și caldă pentru perioada în care ne aflăm, cu maxime între 14 și până la 20 de grade. Posibil la mijlocul săptămânii, mai ales marți, miercuri și joi, să înregistrăm valori de 22-24 de grade.

Este posibil ca în ultima zi din prima lună de primăvară să aducă percipitații în partea de vest și nord-vest a țării, după care prima zi din a doua lună de primăvară, deci luna aprilie să debuteze cu ploi în majoritatea regiunilor, exceptând zona de sud-est”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: cod galben Elena Mateescu meteo
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close