Antena 3 CNN Meteo Alertă în România | Directorul ANM a explicat cum va fi vremea: ”Cel mai puternic val de căldură!”

Alertă în România | Directorul ANM a explicat cum va fi vremea: ”Cel mai puternic val de căldură!”

Cel mai puternic val de căldură din acest an lovește mâine România.

de Laura Dinu    |    24 Iul 2023   •   11:53

Meteorologii anunță 42 de grade în mai multe zone din țară și disconfort termic accentuat. 

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie  a emis astăzi primul cod roșu de caniculă din acest an. 

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Vorbim de zilele de marți și miercuri, când extremitatea de sud a țării, inclusiv Capitala, se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod roșu de caniculă. Pentru ziua de marți vorbim de județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și municipiul București, iar pentru ziua de miercuri vorbim de asemenea de Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila și Galați. 

Citește și: Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Ne așteptăm ca în aceste zile temperaturile maxime extreme la umbră să înregistreze valori de 40-42 de grade Celsius, disconfortul termic fiind deosebit de accentuat și cu siguranță temperaturile resimțite se vor putea apropia de 45 de grade și posibil peste aceste valori. 

Și astăzi vorbim de o avertizare meteorologică cod galben care vizează partea de vest, sud, sud-est a țării, acolo unde maximele se vor situa între 34 până la 37 de grade. Valul de căldură se va intensifica pe parcursul zilei de mâine și poimâine când ne vom afla în afara codului roșu și sub incidența codului portocaliu pentru areale extinse din jumătatea sudică a țării, pentru că și aici vorbim despre temperaturi de 37-39 de grade. 

De asemenea, dacă luăm în considerare centrul și nordul teritoriului, și aici avertizarea meteo de cod galben vizează temperaturi de peste 35 de grade Celsius. 

Așadar, disconfortul termic va fi în extindere și în accentuare. Este, într-adevăr, cel mai puternic val de căldură din acest an, până în prezent”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu canicula
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close