Antena 3 CNN Meteo Furtuna Otto loveşte vineri jumătatea nordică a Europei. Cum va fi afectată România | Prognoza meteo ANM

Furtuna Otto loveşte vineri jumătatea nordică a Europei. Cum va fi afectată România | Prognoza meteo ANM

Furtuna Otto, cu rafale de peste 100 km/h, va începe de vineri după-amiază în jumătatea nordică a Europei şi pare să ajungă şi la noi.

Furtuna Otto loveşte vineri jumătatea nordică a Europei. Cum va fi afectată România | Prognoza meteo ANM
Sursa foto: pixabay.com/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2023   •   13:47

Va fi furtună peste jumătatea nordică a Europei - Marea Baltică, cu rafale de peste 100 km/h, începând de vineri după-amiază, anunţă meteorologii.

Fenomenul a primit numele de Furtuna Ottto de la meteorologii din Danemarca.

Afectate vor fi: Danemarca, Finlanda, Polonia, nordul Germaniei, Letonia, Lituania, Estonia, Belararus, Rusia.

În ce priveşte România, ţara noastră este la periferia sistemului de furtună.

Citeşte şiPrognoza Accuweather a fost actualizată: vremea se schimbă. De când se încălzeşte

Sâmbătă - Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m va sufla tare cu peste 100...120 km/h şi va fi viscol puternic. 

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru şi sud, cu viteze în general de 55...65 km/h. 

Vreme caldă în sud, sud-est, sud-vest; sunt prognozate maxime de 16...18 grade. Vor fi valori termice cu 10...12 grade mai mari decât mediile multianual. 

Prognoza meteo ANM pentru România

"Precipitațiile vor apărea, vineri noapte, sâmbătă, duminică, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, vorbim de precipitații în formă lichidă, mai ales ploi, chiar și în zonele montane mai joase. În zona montană mai înaltă se păstrează temperaturi scăzute iar precipitațiile vor fi în formă solidă. 

Trebuie să subliniem că vântul va prezenta intensificări în weekend. Deci temperaturile pe care le așteptăm și le estimăm a fi atât de ridicate vor fi totuși ușor diminuate ca și senzație de intensificările vântului”, a declarat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Duminică se va mai răci puțin în toate regiunile, însă de săptămâna următoare putem spune că vom avea alternanțe termice, când cald, când rece, nimic constant și nu pare a fi o răcire foarte accentuată. 

Iarna 2022 - 2023 va fi printre cele mai călduroase ierni din istoria climatologiei noastre (posibil în top 5), mai arată meteorologii.

×
Subiecte în articol: furtuna furtuna Otto
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close