Antena 3 CNN Meteo Informare meteo ANM de vreme rea pentru toată țara! Ninsori și viscol puternic în următoarele ore în România

Informare meteo ANM de vreme rea pentru toată țara! Ninsori și viscol puternic în următoarele ore în România

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare meteorologică de ninsori, valabilă în toată țara.

de Laura Dinu    |    19 Ian 2024   •   10:07

Informarea meteorologică intră în vigoare astăzi, la ora 10:00 și rămâne valabilă până mâine, la ora 17:00.   

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în  Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor  acumula 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).  

Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după amiaza zilei de vineri (19  ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea, și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.  

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de  40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.  

Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a  țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor. 

Temperaturi cu minus în toată țara. Zăpadă de 12 cm în București

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în direct la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în următoarele zile, în țara noastră și la ce ar trebui să ne așteptăm.

Potrivit acesteia vor fi temperaturi cu minus în toată țara, iar în București stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri.

"După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Citește și: Calendarul foilor de ceapă 2024 | Prognoza meteo după metoda din bătrâni, pentru fiecare lună a noului an

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte", a spus directorul ANM.

Duminică dimineață și luni dimineață vor fi -15 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei și până la -2 grade pe litoral.

"Sub aspectul precipitațiilor, de mâine vorbim în special vest, centru, nord și nord-est de precipitații mixte, dar din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma predominant în ninsori, iar în zona montană, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi consistente și asociate cu viteze la rafală mai ale pe creste, de peste 70 km/h viscolind ninsoarea", a precizat Elena Mateescu.

Ne putem aștepta sâmbătă la un strat de zăpadă de 12 centimetri în Capitală.

×
Subiecte în articol: informare meteo ANM ninsori zapada
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close