Antena 3 CNN Meteo Ninsorile şi ploile au pus stăpânire pe România! La munte a nins ca în plină iarnă, iar în sud au fost 15 grade

Ninsorile şi ploile au pus stăpânire pe România! La munte a nins ca în plină iarnă, iar în sud au fost 15 grade

Vremea s-a răcit brusc în toată ţara. Cu două săptămâni înainte de Paşte, la munte a nins abundent, iar stratul nou de zăpadă a ajuns până la 20 centimetri. Nepregătiţi pentru vremea rea, mulţi şoferi au avut probleme în trafic.

Ninsorile şi ploile au pus stăpânire pe România! La munte a nins ca în plină iarnă, iar în sud au fost 15 grade
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2022   •   09:46

La munte a nins ca în plină iarnă, iar stratul de zăpadă depus a depăşit 10 cm. În acelaşi timp, în zona Mureşului, au fost inundaţii. Ploile torenţiale au umflat râurile care s-au revărsat în curţile oamenilor.

Zapada i-a luat prin surprindere pe şoferi, care cu greu au mai reuşit să înainteze. Drumarii au ieşit la deszăpezit şoselele.

Pentru unii turişti faptul că a nins a fost motiv de bulgăreală, iar pentru administratorii de pârtii, ninsoarea din ultimele ore înseamnă profit.

Nouă turişti au rămas blocaţi în telescaun la Vatra Dornei

Nouă turiști, între care și un copil, au rămas, duminică, suspendați într-un telescaun care s-a stricat, în Vatra Dornei.

"Din cauza unei defecţiuni tehnice, telescaunul s-a blocat. A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor din Vatea Dornei, Suceava, ISU şi Jandarmeria Vatra Dornei pentru a recupa în siguranţă cele nouă persoane", a declarat Petrica Ariciuc - șef salvamont Vatra Dornei.

Ninsori și viscol la munte

Ninge puternic pe Platotul Bucegi, la Vârful Omu. Zăpada s-a depus într-un strat consistent, care depășește deja 10 cm. Imaginile surprinse de la refugiul Salvamont Bușteni sunt absolut superbe, și înfățișează o veritabilă zi de iarnă, în mijlocul primăverii.

Temperaturile au scăzut sub -7 grade Celsius. Vântul suflă cu putere la altitudini de peste 1800 de grade Celsius. De asemenea, stratul de zăpadă de pe Transfăgăraşan este mai mare de un metru şi jumătate.

Inundaţiile au făcut ravagii în judeţul Mureş

Pe de altă parte, în localitatea Filea din comuna Deda județul Mureș, inundaţiile au făcut ravagii.

Ploile căzute în ultimele ore, mai ales în zona de munte, au dus la topirea zăpezii iar pârâurile s-au umflat şi au inundat curţile oamenilor.

Pompierii militari şi cei voluntari au intervenit pentru a decolmata două podeţe din localitate, iar cu ajutorul pompelor au scos apa din curţile oamenilor înainte să ajungă în case.
 

×
Subiecte în articol: inundatii ninsori
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close