Cea mai friguroasă noapte din această săptămână! Cât mai ține gerul în România

de Laura Dinu    |    15 Feb 2021   •   11:32
Cea mai friguroasă noapte din această săptămână! Cât mai ține gerul în România

Meteorologii spun că temperaturile vor fi scăzute și în zilele următoare, iar mâine noapte va fi, cel mai probabil, cea mai rece noapte din această săptămână, cu temperaturi de -20 grade Celsius.

"Traversăm o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Sigur că sunt variații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, dar în general este foarte rece, mai ales pe parcursul nopților. Exceptând noaptea trecută care a fost ușor mai caldă decât anterioarele două, de la noapte iarăși revenim la ger în mare parte a țării, îndeosebi în zona montană înaltă temperaturile sunt, au fost și vor continua să fie deosebit de scăzute, cu -20 de grade la altitudini de peste 1400 de metri și vântul care va avea intensificări mai ales în Carpații Meridionali, nu va face decât să accentueze senzația de foarte frig.

Astăzi așteptăm maxime între -4 și 6 grade, o temperatură în jurul a 2 grade în București, dar la noapte va fi mai rece decât în noaptea precedentă. Va fi ger din nou, mai ales în Nordul, Nord-Vestul și centrul țării acolo unde temperaturile vor putea coborî și sub -16 grade. Mâine mai rece pe partea de Est a țării față de astăzi, iar mâine noapte probabil va fi noaptea cea mai rece din această săptămână cu temperaturi care se vor apropia de -20 de grade.

Deci deocamdată rămânem cu acest regim al temperaturilor extrem de scăzute. Sigur că trebuie să fim extrem de atenți pentru că astfel de temperaturi reprezintă un risc. Pe de altă parte, suntem în luna februarie și era de așteptat să nu treacă iarna fără măcar un val semnificativ de ger. Există o tendință de ușoară creștere a temperaturilor spre sfârșitul săptămânii. Vom vedea pe măsură ce ne apropiem de acea perioadă dacă vom vorbi despre o încălzire de durată sau încă mai este loc de perioade cu temperaturi scăzute.", a explicat Florinela Georgescu, ANM,  la RealitateaPlus, potrivit DC News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close