Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 10-12 februarie 2021. Cod galben de ninsori, viscol şi ger în toată ţara timp de 48 de ore

Prognoza meteo 10-12 februarie 2021. Cod galben de ninsori, viscol şi ger în toată ţara timp de 48 de ore

Prognoza meteo 10-12 februarie 2021. Meteorologii ANM anunţă cod galben de ninsori, viscol şi ger în toată ţara, în următoarele 48 de ore.

Prognoza meteo 10-12 februarie 2021. Cod galben de ninsori, viscol şi ger în toată ţara timp de 48 de ore
de Alin Tarnovschi    |    10 Feb 2021   •   14:18

Vremea va deveni geroasă, în următoarele 48 de ore, după ce un val de aer polar ajunge deasupra României, astfel că meteorologii ANM au emis mai multe avertizări de tip cod galben de ger, ninsori şi viscol în toată ţara.

Primul cod galben intră în vigoare, astăzi, la ora 14.00, şi este valabil până mâine, 11 februarie, la ora 12.00.

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Notă: va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10...20 l/mp.

Cod galben de polei şi viscol în vestul şi nord-vestul ţării

Al doilea cod galben intră în vigoare joi, 11 februarie, la ora 06.00 şi este valabil până la ora 12.00.

Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei.

Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Notă: depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.

Cod galben de ninsori, polei şi viscol în toată ţara

Cea de-a treia avertizare de tip cod galben intră în vigoare joi, 11 februarie, la ora 12.00 şi se încheie vineri, 12 februarie, la ora 12.00.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Notă: vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ANM
Parteneri
Cutremure puternice, simultan, în două județe din România!
x close