Antena 3 CNN Meteo Vremea continuă să se încălzească | Alina Șerban, prognoza meteo actualizată: ”Maximele vor atinge valori chiar de peste 30 de grade”

Vremea continuă să se încălzească | Alina Șerban, prognoza meteo actualizată: ”Maximele vor atinge valori chiar de peste 30 de grade”

Vremea continuă să se încălzească. Termometrele vor atinge, din nou, maxime de 30 de grade Celsius la umbră. Meteorologul Alina Șerban a anunțat prognoza completă pentru perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   17:50

Vremea va fi una nespecifică perioadei în care ne aflăm, susțin specialiștii. În ultimele zile, în România, s-au înregistrat temperaturi peste media valorilor normale din această perioadă.

Meteorologul Alina Șerban a prezentat joi, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată.

 ”Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în marea lor majoritate, între 20 și 28-29 grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, iar cele mai coborâte în regiunile nord-estice.

Sâmbătă va fi ușor mai rece de atât, adică temperaturile maxime nu vor mai trece de 25-26 de grade, însă de duminică, valul de căldură se va intensifica, astfel încât maximele vor atinge valori de 30 și poate ușor peste 30 de grade luni și marți, în regiunile sudice, în condițiile în care spuneam că vom avea un aspect frumos.

Precipitații foarte puține sub formă de ploaie, în mod deosebit în zonele montane, însă acest lucru se va schimba de la mijlocul săptămânii viitoare. O masă de aer ce se va extinde va determina scăderea accentuată a valorilor termice, dar și apariția precipitațiilor în toate regiunile.

Acestea vor fi însemnate cantitativ, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Maximele se vor situa între 8-9 și cel mult 16-17 grade, iar minimele vor fi ușor negative în partea de nord și de centru a teritoriului”, a declarat meteorologul Alina Șerban, în direct, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo aprilie 2024
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close